CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 1, 2014

Si Bidadari's ♥

Assalamualaikum.Salam Sayiddul Ayam.Salam Empat Syawal.Salam Ukhwah Fillah .

Okay , macam biasa . Kalau aku post jee , mesti ada jee tak kena , ade jee nak diluahkan . Aku ni kalau kedekut , kedekut nak mampos . Tapi kalau pemurah tu , sangatlah pemurahnya . Jadi , tentang pasar perasaan ni aku kena jadi pemurah sikit sebab aku rasa hati aku dah tak boleh nak tampung dah . Dah overload , tak boleh simpan lame lame . May I start ? Straight to the point jelaa kan . Buat ape nak mukadimah panjang panjang . Act , aku memang terasa dengan tweet tweet tweet tweet tweet kau . Mana tak  nyee dapat respon dari post sendiri . Agak sebak di dada lah jugak . Tapi memang salah aku pun sebab buat kau rasa macam dipermainkan . Tapi aku pun tak tahu nak cakap macam mana lagi dah . Memang post tu untuk kau . Serious , Allah jadi saksi . Siapa lagi yang ada perangai macam tu selain kau . Ehh , come on lah . Memang kau tak nampak ke-serious-an aku tapi entah lah . Aku pun dah tak tahu nak cakap macam mana . Aku malas nak gaduh gaduh , marah marah semua . Aku bukan jenis macam tu . Aku tak tahu nak luah macam mane lagi dah . Tapi fikir balik , macam tak matang pun ada . Perasaan jee pun . Nampak macam kecik tapi kenyataan nye benda tu penting kan . Perasaan ni nak kena jaga elok elok . Usik sikit boleh terasa . Aku tahu lah sebab aku macam tu even benda kecik pun aku boleh terasa . Nak buat macam mane , dah aku ni manja dengan ayah ibu . Okay , kau nak aku cakap macam mane lagi ? Pasal gambar kawan damansara kau tu , yee aku mengaku aku ada lah cemburu sikit . Bila kau komen kat situ kau kate awek kau , aku terasa macam dipermainkan . Yelaa , dah lah tulis terang terang . Aku taknak lah marah marah , jadi aku cakap jelaa aku tak jeles . Aku nak sedapkan hati , aku buat lah macam tu . Bila aku nak sedapkan hati aku , aku nafikan jelaa . Takan aku nak cakap aku jeles ke ape .  Aku taknak lah tunjuk sangat yang diri aku suke kau sangat even yang sebenarnya memang suke kan . Yes , memang aku suke kau walaupun kau takde benda yang aku tertarik kan sangat . Macam kau cakap , dah Allah bagi perasaan tu , kita hadapi jelah . Kau tahu tak , aku susah nak tunjuk dekat orang even kawan aku sendiri yang aku suke kau . Sedangkan , lelaki lain , aku senang nak cakap aku suke tapi bile aku tengok balik , bila aku buat macam tu , aku tak dapat balasan ape ape pun . Setakat kawan biase biase jee . Sedangkan kau  aku simpan senyap senyap daripada wan jee yang tahu , habes semua kawan aku tahu . Puncanya , sofi . Kalau dia tak bising ape ape , yang lain tak tahu pun . Aku tahu kalau aku cerita pasal kau kat orang lain , diorang akan bising macam yang dah berlaku . Tapi sampai sekarang aku cerita dekat wan sebab wan jenis macam senyap . Dia tak bising bisng . Aku boleh percaya kat dia . Selain wan , aku cerita dekat nabihah dengan fatin , adik dorm aku sebab kami suke share story same same . Aku gaduh dengan kau , aku cerita . Aku baik dengan kau , aku cerita . Aku suke kau pun , aku cerita . Semua benda aku cerita . Aku cerita pasal kau dari mula mula kita kenal sampai lah sekarang dekat diorang . Aku sanggup tidur dengan diorang sebab nak cerita masalah aku dengan kau . Kalau aku menangis , aku menangis kat diorang sebab diorang tahu even aku ade kawan baik sendiri . Tapi aku lebih percaya adik adik dorm aku tu sebab aku sayang diorang macam adik aku . Maklumlah takde adik perempuan . Kalau kat rumah , aku luah dekat twitter , dekat blog . Dekat ibu ? Memang taklah . Setakat cerita biase biase cukup lah . Sekadar nak bagitahu kan . Tak cukup lagi bukti yang aku suke kau hah ? Aku tak reti lah nak confess confess bagai . Aku kalo suke kau , aku bercerita macam kasi hint . Aku suke , simpan diam diam . Kalo kawan kawan aku tanye pun , aku akan cakap "Ish takdelah . Dia dengan baik aku lah" . Memang agak sakit bila cakap macam tu sebab nafikan perasaan kan . Tapi itu yang aku mampu buat sebab aku taknak terlalu suke kau dan taknak terlalu tak suke kau walaupun kadang kadang aku terlalu berharap . Okay , pasal aku text kau time kelas . Sorry , memang salah tapi aku text tu time cikgu merepek kat depan , dia tengah ketawa ketawa dengan budak kelas . Time dia mengajar , aku diam jelaa . Yelaa , ajar subjek tu , tetiba bukak pulak pasal hal sekolah tetiba , memang lah aku bosan . Tapi , nanti aku tak buat dah lah . Pasal blog berat sebelah pulak . Berat sebelah ke ? Hmmmm , fine . Memang pun sebab aku kena lah backup diri aku , dah blog aku kan . Okay , memang mula mula dulu aku text kau . Sebab mula mula tu perasaan aku takde lah sebesar sekarang . Sekadar aku bagitau kau aku dah balik , rindu dekat kawan baik sorang ni walaupun aku tetap tak nak mengaku . Hmmmm , entahlah man . Aku dah tahu nak cakap ape dah . Aku dapat meluah perasaan , beremosi sikit . Karang aku yang menangis depan lappy ni . Kalau tengah malam menangsi aku tak kesah , takde sape yang dengar . Kalau siang buta ni , nak keluar bilik pun aku rase malu . SPEECHLESS . Aku rasa aku dah habes luah dah walaupun aku rasa aku puas hati kalau dapat menangis sekali . Dah cukup An Nur cukup . Karangan overdose ni . Aku harap kau entahlah . 
Kbyeeeeee byeeeeee ♥

#DearFutureHusband



No comments:

Post a Comment

Followers